Milieu

Een duurzame alternatief dat goed is voor het milieu.

Bij de productie van beton worden uitsluitend natuurlijke grondstoffen gebruikt. Voor het vervaardigen van een Kempen Superfloor is bovendien tot dertig keer minder energie nodig dan voor het vervaardigen van traditionele vloeroplossingen. Een Kempen Superfloor is dan ook hét milieuvriendelijke en duurzame alternatief voor het uitbreken of coaten van vloeren.

Hoe het werkt

Natuurlijk een betonvloer

Voordat je een coating op een betonvloer kunt aanbrengen, moet de betonvloer geschuurd of gestraald worden. Een intensief karwei. Het proces om de coating te maken, is bovendien erg milieubelastend. Een coating is immers een chemisch materiaal.

Wanneer door gebruik de coating kapot gaat, is reparatie niet mogelijk of niet mooi. In zo’n geval moet de hele vloer opnieuw behandeld worden. De hele cyclus begint dan van voren af aan.

In industrieën waarin een stofvrije werkomgeving gewenst is, worden vloeren vaak voorzien van een coating. Met ons procedé proberen wij ons hiervan te onderscheiden. Op de vloeren van Kempen Designfloors is geen coating nodig.

Kiest u voor een Kempen Superfloor, dan wordt de vloer zodanig geslepen en gepolijst dat een harde, gesloten toplaag ontstaat. Het beton krijgt een levensduur gelijk aan de levensduur van het pand zelf.

Vragen of interesse in een vloerrenovatie?

De initiële kosten zijn gelijk aan of zelfs goedkoper dan traditionele vloeroplossingen. In combinatie echter met de lange levensduur, heeft een betonvloer een total cost of ownership die circa zestig procent lager ligt dan de kosten van traditionele vloeroplossingen.